Vaše lety 2020
Michal napsal(a):no, fuj, mekáč :D
Super kafe a spolehliva wifina kdekoliv na svete, co vic si prat :).. + BigMac menu je idealni lek na kocovinu.. Uprimne treba v Americe se da narazit na spoustu horsich (a samozrejme i lepsich) fastfoodu nez Mc.. A zkus se dojit nekam vycurat v patek vecer na TimeSquare po 4 pivech - ja bych ten Mc zas tak nehanil :)
Ja uz tyhle vikendovy rychlovky nedavam - mnohem radsi se nekam vykopu na par tydnu a pak popojizdim (US, Spanelsko, Recko, Indie).. Jedinou vyjimkou na kterou sem se nechal namotat byl ten lednovej Madrid s Ryanem (patek vecer tam, v nedeli zpatky) - na drink do La Venencia a dobrej obed & vecere v sobotu.. Ale to jenom proto, ze uz jsem tam byl asi 30x (naposledy minulej vikend) a nemusim se courat po zadnym sightseeingu..
Michale, myslím, že nikdo nic neví nejlíp, to je spíš takové konstatování, že u některých destinací je škoda věnovat jim v tvém podání tak málo času. On i ten čas na Balkáně plyne úplně jiným tempem než u nás. Dřív nebo později přijdeš na to, že tento způsob rychlocestování ti téměř nic nepřináší, jen si odškrtneš stát nebo město, pak ti začne mnoho věcí splývat a začneš zjišťovat, žes vlastně nic nezažil. Zkus se vyprdnout na tyhle víkendovky v Albánii nebo v Kosovu a naplánuj si nějaký pořádný třeba dvoutýdenní trip celým Balkánským polostrovem. Možná ani neplánuj, řeš všechno za pochodu, to bude právě to nej :-)
3/20 - Vídeň - Lisabon (TAP)
3/20 - Lisabon - Porto (Portugalia Airlines)
3/20 - Santiago de Compostela - Malága (Vueling)
3/20 - Madrid - Praha (ČSA)
5/20 - Praha - Oslo (SAS)
5/20 - Oslo - Bergen (SAS)
6/20 - Oslo - Stockholm (SAS)
6/20 - Stockholm - Praha (SAS)
Jeste nemam uzavreny ani letosek ,natoz neco pro pristi rok ,navic lednove ceny letenek nejsou tak divoke http://.urcite neco v lednu bude a dal by to musela byt nejaka error cena , nebo letenka do 10 euro , kterou by me nebylo lito nechat propadnout ,rozhodne asi zase budou prevladat letenky s Ryanairem ,jako tomu bylo v letosnim roce
takze uz vim alespon neco ,zruseny 53 let 2019 a zacina to v 2020 opet klasikou
Praha - Dublin ( Ryanair )
Cork - Wroclaw ( Ryanair )
Praha - London Stansted ( Ryanair )
London Stansted - Cork ( Ryanair )
Dublin- London Stansted ( Ryanair )
London Stansted -Praha ( Ryanair )
Cork - Wroclaw ( Ryanair )
London Stansted - Cork ( Ryanair)
Cork -London Stansted ( Ryanair )
London Stansted - Praha ( Ryanair )
Dublin - Praha ( Ryanair )
Cork - London Stansted ( Ryanair )
London Stansted - Praha ( Ryanair )
Na příští rok zatím takto :)
01/20 Praha-Athény (Aegean)
02/20 Athény-Vídeň (Aegean)
03/20 Praha-Milán (Easyjet), Milán-Curych-Bangkok (Swiss business)
03/20 Bangkok-Chiang Mai (Vietjet)
04/20 Chiang Mai-Bangkok (Thai), Bangkok-Singapur (Scoot)
04/20 Singapur-Curych (Singapore Airlines business)-Milán (Swiss business)
04/20 Milán-Vídeň (Wizz)
06/20 Praha-Soul (ČSA business)
06/20 Soul-Praha (ČSA business)
Petra napsal(a):srpen - ?
kéž by toho bylo víc :-D
Na srpen bych doporucoval Bari nebo Brindisi, kdyz jsi takova milovnice Italie ...
Zakoupeno:
03 FRA - YYZ LH ( pořád plánovaný B744 )
04 MAD - LHR IB ( byla plánovaná A346 , změna na A359, ani nevíte jak nás to s kolegou nasralo a doufáme pořád v A346 )
V plánu:
nějak mě demotivovalo téma "vaše lety 2019".. došlo mi, že jsem skoro vůbec nelítal tam kam jsem chtěl, takže 2020 bude můj rok a taky snad nalítám aspoň nějakej status u Aeroplanu! :D zatím booknuto takto, a taky pár plánů:
Leden
3.1 Praha - Doha QR 787
6.1 Doha - Windhoek QR 787 - Moje první "PRAVÁ?" Afrika..
10.1 Windhoek - Doha QR 787
13.1 Doha - Praha QR787
14.1 Praha - Vídeň AUA E190
14.1 Vídeň - Male AUA B767
26.1 Male - Zurich EDW A330
26.1. Zurich - Praha SW A320
Únor
8.2. Praha - Doha QR A350
15.2 Doha - Praha QR A350
Březen
20.3 Praha - London City (přistání na City jsem vždycky chtěl zažít! :D) CANCELLED
22.3 Londýn - Praha BA E190 CANCELLED
Duben (šílenej - akce v business class SAS/Air China)
13.4 Praha - Oslo SAS B737
13.4 Oslo - Stockholm SAS B737 -(business class)
13.4 Stockholm - Peking CA A330 -(business class)
14.4 Peking - Bangkok CA A330 -(business class)
15.4 Bangkok - Kuala Lumpur MAS B737
16.4 Kuala Lumpur - Kota Bharu (Perhentian Islands - skvělý moře!) MAS B737
22.4 Kota Bharu - Kuala Lumpur MAS B737
22.4 Kuala Lumpur - Bangkok MAS B737
23.4 Bangkok - Peking CA A330 -(business class)
23.4 Peking - Kodaň CA A330 -(business class)
24.4 Kodaň - Oslo SAS A320N - (business class)
24.4 Oslo - Praha NOR B737
Květen
4.5 Praha - Londýn BA 737
4.5 Londýn - Los Angeles BA 747
12.5 Los Angeles - Helsinki FIN A350
13.5 Helsinki - Praha FIN A320
Červen
19.6. Praha - Brusel CSA B737
21.6 Brusel - Praha BRU A319
22.6 Praha - Lisabon TAP A319
22.6 Lisabon - Funchal TAP A319
26. Funchal - Lisabon TAP A319
26. Lisabon - Praha TAP A319
Červenec
2.7. Praha - Varšava LOT Dash8 (business class)
2.7. Varšava - Singapore LOT B787-8 (business class)
8.7. Singapore - Varšava LOT B787-9 (business class)
9.7. Varšava - Praha LOT B737 (business class)
Září
1.9 Praha - Miláno (overnight na Bergamu jako za starejch časů lowcost :D) B737
2.9 Miláno - Skiathos (taky dlouho chtěnej!) Blue Panorama B737
9.9 Skiathos - Vídeň Lauda/Ryr B737
Říjen
moje milovaná Marsa Alam :D doufám, že už MAXík od SW
Listopad
nejspíš Kuba - Cayo Santa Maria - doporučuju, skvělý moře a zájezd z MUC za pár kaček... LH A330
Prosinec - zatím otevřená letenka, ale nějak takto plánuji
7.12 Praha - Doha QR A330
10.12 Doha - Sydney QR A350
- přelety po AUS/NZ
21.12 Auckland - Doha QR B777
23.12 Doha - Praha QR A330
Děkuju ostatním za super motivaci a inspiraci k cestám :)
eremi napsal(a):fridgy: klobouček už teď na začátku roku tohle :)
Taky čumím jako puk, ještě nemám ani jednu letenku :-D. Moc pěkný, i když teda trošku divočina.
toncek napsal(a):Taky čumím jako puk, ještě nemám ani jednu letenku :-D. Moc pěkný, i když teda trošku divočina.
Take obdiv k fridgymu seznamu. Samozrejme u OSVC nebo na sluzebnich cestach takove moznosti jsou, u ostatnich nikoliv. Takze gratuluji k vetsimu zaberu v nadchazejicim 2020!
Divocina v kvantite, kvalite samotneho letani i financich vydajich, ovsem jeste bych si dokazal predstavit i jinou divocinu na exoticka letiste v ne moc znamych destinacich ... obcas se o to taky snazim (kdyz nastane dovolena :-D ).
Já letos ty lety výrazně omezím. Teda už jsem si to říkal i vloni a nepovedlo se, ale letos už určitě!
tak ja som musel obmedzit, ale neodolal som par vychodnym otockam
02 - BTS-KBP/IEV-BTS na jednu noc
09 - BTS-ODS-BTS Odesa + Podnestersko
10 - VIE-ZAP/HRK-VIE trojuholnik spolu s vlakom
v plane este by som rad dal Estonsko a trosku si polietat turboletmi po ostrovoch
tonic napsal(a): 09 - BTS-ODS-BTS Odesa + Podnestersko
Nazdar novopečený otče Toníku, vítej do klubu! :)
Co to Podněstří, letíš s někým nebo sám? A jaký to máš přesně termín?
diky Proky ... 18-21/9 ... 5 leteniek za dvacku kazda, som musel minut Wizzair kredit :D v kutiku duse dufam, ze pride nejaky time change a by som to hned asi aj prebookoval na Kisinev .. ale to je este daleko
Pěkné to máte chlapci, pěkné. Můj počet koupených/plánovaných letů na rok 2020 je zatím rovná 0, to se mi naposledy stalo přesně před 8 lety :D
Jinak ty Turbolety v Estonsku jsou nasazovány jen výjimečně, za běžného stavu to všechno zvládne odlítat Jetstream 32. Ne že by to teda nějak ubralo na exotice, jen pokud se člověk chce proletět "naší" L-410, na to Estonsko nejde moc spoléhat.
Kryštof Hájek napsal(a):Pěkné to máte chlapci, pěkné. Můj počet koupených/plánovaných letů na rok 2020 je zatím rovná 0, to se mi naposledy stalo přesně před 8 lety :D
Ja mam zatim Krystofe jenom Madrid na pristi tyden s Ryanem (jen na jeden den) + mam jeste nejaka cancelled Cka, ale to nepocitam, kdyz to neleti :) Nicmene delat si hlavu z toho ze uz v lednu nemam vybookovanou celou dovolenou mi prijde jako zbytecna panika, ja si naopak nechavam dostatecnou zalohu pro pripad nejake liboveho erroru v matrixu.. :)
Uhlikova stopa ale dostane ve 2020 urcite zabrat :D - v unoru planuju koupit AA/IB PRG - MCO pro celou rodinu na tritydenni roadtrip po Floride, zacatek cervence PRG - JFK v C na nakupy se zenou bez deti (mozna ORD, jestli AA nabidnou nejakou hezkou cenu za ten primej business, nebo zkusime LH/LX F, pokud bude nejake dobry companion sale BKK nebo TPE) + standardni jarni Spanelsko a podzimni Recko s detma.. (+samozrejme nejake sluzebky)..
Na 2021 mam naplanovany definitivni utek z korporatniho sveta a planuju 3-6 mesicu cestu kolem sveta s celou rodinou, tak mi drzte palce, at to vyjde podle planu..
Mám hezkou řádku letů. Dneska přibyly čtyři a pozor - plus dvě ekologické cesty vlakem jako součást itineráře. Dovolená taky ještě celá vybookovaná není 😊 Třeba se urodí nějaká opravdová hitovka. Něco jako Ushuaia.
Ahojky, zatím nic koupeného nemáme, ale chtěli bychom v červnu do Ruska, hlavně Moskvu a Petrohrad. Je tu někdo, kdo např. letěl levněji přes Finsko a pak se dopravoval vlaky a autobusy? A taky by poradil, jak na víza? Předem děkuji za reakce a přeji spoustu krásných zážitků nejen z cestování v novém roce 2020
Tak já taky přispěji svou troškou do mlýna, jelikož už mám o roku 2020 celkem představu :)
Leden:
Únor:
Březen:
Duben:
Květen:
Září
Říjen:
Listopad:
Tak já jenom květen Praha - Benátky
a srpen Tegel - Kos
Už tam přibyde maximálně jeden podzimní výlet (líbily by se mi Kanáry)
V zimě lyžujeme a to jezdíme autem převážně do Rakous
Tak já zatím koupeno jen Katovice-Santander v červenci.
Nekouoeno:
Zpátky asi přes Biarritz a Belgii.
Březen nejspíš Nazaré přes Lisabon
Čekám na lepší ceny u Petrohradu na květen.
Na srpen řeším jak se z Ov dostat nejlépe do Rumunska
A někdy na podzim nebo zimu buď Norsko, Island a nebo za teplem (podle toho jak bude u nás)